Sidor

28 januari 2013

Äggfri tårtbotten

Jag hade äran att göra Matildas och Rasmus bröllopstårta i helgen. Eftersom Matilda är allergisk mot en hel rad saker fick jag en lite knepigare uppgift att lösa. Den här tårtbottnen är gjord med no-egg och majsbaserad glutenfri mjölmix. Den fick gott betyg av Matilda så då klassar jag den som klart godkänd!


Ägg- och  glutenfri tårtbotten
3 tsk no-egg utblandad i 90 ml mjölk
2 dl socker
75 g smör
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl glutenfri mjölmix1 dl mjölk

Blanda no egg med mjölken. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt no egg-blandningen. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vänd ner mjölet. Blanda till sist i mjölken. Smörj en ca 18 cm springform och bröa den med kokos eller glutenfritt ströbröd. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 40 minuter eller tills den känns torr.

14 kommentarer:

  1. Tack för ett gluten- å äggfritt receot, det uppskattas! :)

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Vilka härliga tårtor du gör, jätte fina!
    Jag blev så glad när jag såg att dom var glutenfria, en liten fråga om recept om man vill ha riktiga ägg i tårtbotten istället, hur många ägg ska det vara då?
    Ska baka studenttårtor här i juni kan säga att jag inte är någon bagare ;) kanske slutar med att jag köper färdiga. Men ska dock prova på att baka först.
    Ha det gott
    Vänliga hälsningar Carina

    SvaraRadera
  3. Hejsan!
    Vilka härliga tårtor du gör, jätte fina!
    Jag blev så glad när jag såg att dom var glutenfria, en liten fråga om recept om man vill ha riktiga ägg i tårtbotten istället, hur många ägg ska det vara då?
    Ska baka studenttårtor här i juni kan säga att jag inte är någon bagare ;) kanske slutar med att jag köper färdiga. Men ska dock prova på att baka först.
    Ha det gott
    Vänliga hälsningar Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Roligt om du gillar det jag gör! Här har jag ett bra recept på en glutenfri tårtbotten: http://clinasvenskon.blogspot.fi/2011/05/glutenfri-prinsessbakelse.html
      Lycka till!
      Carina

      Radera
  4. Hej! Vad glad jag blir då jag hittar ett tårtrecept gjord på no egg!För de tårtbottnarna jag brukar göra på no egg blir alltid så platta och torra. Är det glutenfri mjölmix som gör att du får en sån fin höjd? Jag själv tål inte ägg så jag samlar de recept jag har testat och som jag tyckte funkar bra på min blogg + lite tårtdekorationer och annat pyssel. Kika gärna in på sidan om du vill: mariellestartor.blogspot.se
    /Marielle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jo jag använder glutenfri mjölmix till bottnarna.
      Mvh. Carina

      Radera
  5. Hej!

    Kul att hitta dig!
    Jag har också startat blogg om just att dela med mig allergifria recept utan socker,mjölk,ägg, mjöl :)
    Jag finns på Rawfoodhealthylife.blogg.se eller på Instagram raw_food_healthy_life!
    Ha en fin dag
    //Bella


    SvaraRadera
  6. Hej undrar om smöret ska vara smält lr rumsvarmt till tårtbotten? Tack på förhand.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Smöret behöver inte vara smält, utan bara rumstempererat.

      Radera
  7. hej, var får man tag på no-egg?

    SvaraRadera
  8. Hej, jag har en fråga om ditt recept här ovan,
    ska det vara 3 dl glutenfri mjölmix1 dl mjölk ska det BLANDAS tillsammans eller är det för sig??
    //ANONYM

    SvaraRadera
  9. Googlade recept på no egg tårtbotten och hittade ett annat först men den kakan åkte i roskis.. Tack och lov så hittade jag ditt recept efteråt!! Ska baka till sonens tvåårskalas i helgen och han är väldigt allergisk, men tårta ska det ju va ändå! Tur att jag provbakade på förhand jag hittade ett recept som faktiskt smakar bra!! Tack tack!!

    SvaraRadera