1 september 2012

Veteranbilister



Förra veckan hade jag besök av ett helt gäng veteranbilister. Jag bjöd på biltårta med veteranbilar på. Jag demonstrerade även hur jag täcker och dekorerar en marsipantårta. Den tårtan kommer i ett senare inlägg. Jag gjorde även en glutenfri bakelse med samma fyllning som tårtorna. Biltårtan består av tre rulltårtsbottnar fyllda med jorgubbsmousse och limemousse. Limemoussen var en ny bekantskap för mig och den blev helt klart en ny favorit. Den var mycket god och mycket fräsch. Tårtan är spacklad med creamcheese-frosting och täckt med marsipan. Kanten är spritsad med grädde.

Limemousse
2 dl bulgarisk yoghurt
2 dl creme fraiche
1½ dl socker
4 gelatinblad
2 tsk limeskal
1 dl limesaft
4 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda yoghurt, creme fraiche och socker. Rör tills sockret smält. Blanda i limeskal och och limesaft. Spara en liten skvätt limesaft och värm den. Lös upp gelatinbladen i den varma limesaften. Rör ner lime- och gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i limeblandningen.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...