Sidor

19 maj 2011

Rabarberpaj

Blev häromdagen bjuden på en sjukt god rabarberpaj av min vän Elin. Elsa föll pladask för kombinationen rabarber och kokos, så hon önskade att vi skulle göra en likadan paj hemma. Vi har nu försökt sätta ihop ett liknande recept som vi tyckte blev riktigt gott!Jag har utgått från ett smulpajrecept men bytt ut lite mjöl till kokos istället.

600-700 g skivad rabarber 
½ dl socker

100 g smör
1 dl kokos
1 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

Smörj en pajform och skiva rabarbern på bottnen, strö socker ovanpå. Arbeta ihop övriga ingredienser till en smulig deg. Strö degen över rabarbern. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 35-40 minuter.

2 kommentarer:

  1. haha, enda skillnaden att jag inte har brukat använda vaniljsocker, blir kanske ändring nu ;)

    SvaraRadera
  2. På riktigt?! Va häftigt!

    SvaraRadera