Sidor

7 november 2009

Turbosnabb filmjölkslimpa


Har testat baka ett nytt bröd. Hittade detta recept och fastnade direkt för ingredienserna. Det är väldigt lätt att bara slänga ihop och det är faktiskt supergott. Jag gillar när det är lite tuggmotstånd. Receptet är återigen Leilas. Jag tyckte att det var riktigt gott när det ännu var varmt, men det blev ännu godare när det hade kallnat. Smakerna kom bättre fram då. Här kommer receptet!

4 1/2 dl filmjölk (jag använde surmjölk!)
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
havregryn

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda surmjölk och sirap i en bunke.
Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i surmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Trevlig bakning!


3 kommentarer:

  1. tips: arnealligator.fi (är de bekant? Neah äääälskar dem efter att hon varit på deras en konsert) De är i Nykarlby den 15nov.

    SvaraRadera